Behandelmethoden

 

Er bestaan reeds vele verschillende soorten behandelingen. De meestvoorkomende zijn: massages, trilbandmassages, vibratietraining, pressotherapie, cupping, behandelingen met behulp van vacuümzuigapparatuur, ultrageluidsgolven, electrolipolyse, mesotherapie, spierversteviging, uitwendige producten zoals (algen)pakkingen, aromatherapie en koudebehandelingen. Als je de binnenkant wilt aanpakken dan bestaan hier allerlei orale ontgiftingskuren voor, zoals verschillende theeën, kruidenpreparaten of drankjes.

Wanneer niets helpt, is de algemeen heersende gedachte: ‘dan heeft de chirurg wel de oplossing’, waarna veel vrouwen hun vet maar laten wegzuigen (liposuctie of liposculptuur). Maar is dat wel zo verstandig?

Blijkbaar is het als leek niet gemakkelijk om een juiste keuze te maken. Voordat je de juiste behandelmethode(n) kunt kiezen, zul je er eerst zeker van moeten zijn welke cellulitevorm(en) je hebt en welk gebied het vooral betreft. In het boek staat duidelijk beschreven welke manieren er zijn om te ontdekken welke cellulitevormen bij jou aanwezig zijn en hoe je hierna je behandelplan samen met het veranderen van je levensstijl kunt samenstellen.

Vaak is één soort behandeling niet voldoende om cellulite resoluut te verhelpen. Bij de meeste vrouwen is een combinatie van behandelingen nodig. Dit omdat cellulite verschillende vormen en gradaties kent.

Allereerst moet je weten welke cellulitevorm(en) je hebt. Kies pas na een juiste diagnose voor één of meerdere behandelingen. Als je bijvoorbeeld cellulite hebt, die grotendeels veroorzaakt wordt door een verstoorde lymfeafvoer (één van de cellulitevormen),

dan heeft de aanpak van aaneengeklonterde vetcellen (een andere vorm van cellulite) niet zo veel zin. Onderga je in dit geval tóch een behandeling voor het verhelpen van de aaneengeklonterde vetcellen, dan zal de behandeling weinig resultaat geven en is het zonde van je tijd en je geld.

De meeste behandelingen zijn vrij kostbaar, vooral omdat een eenmalige behandeling geen zin heeft, een en ander zal altijd in kuurverband gedaan moeten worden (meerdere behandelingen).

In het boek `Cellulite, daar kun je vanaf!’ staan uitgebreide diagnosemiddelen beschreven, zodat je zelf kunt bepalen welke cellulitevorm(en) je hebt. Daarbij staan alle bestaande behandelwijzen uitvoerig beschreven. Door de behandelingen af te stemmen op jouw cellulitevorm(en) en te combineren met een gezonde levenswijze, heb je meer kans om mooie, gladde benen te krijgen.